Lägger ditt tak i Stockholm

WM Tak & Fasad lägger tak i Stockholm - såväl betongpannor som lertegel och emellanåt även tegelprofilerad plåt. Man brukar säga att ett nylagt tegeltak ska hålla i minst 50 år. Detta gäller numera även betongpannor.

Vi arbetar också en hel del med vindskivor, takbryggor, takstegar, hängrännor, stuprör, takluckor och fotplåt samt åtar oss större plåtjobb såsom fotrännor, plåtbeslagning av skorstenar, med mera. Kort sagt - allt du kan tänkas behöva hjälp med på ditt tak i Stockholm.

Byter ut dåligt virke samtidigt

När vi river ett tegeltak passar vi också på att byta ut eventuell rutten eller dålig råspont, nockbrädor, vindskivor, etcetera. Därefter sätter vi ny fotplåt och pappar. När det gäller pappning är regeln: Riv inte mer än du kan pappa samma dag. Det kan ju alltid börja regna och då vill man ha det tätt.

Pappen ger 100 procent tätning och teglet eller pannorna tätar även de 100 procent, vilket ger dubbelt skydd. Det är vad vi kallar svensk standard!

Alla tak i Stockholm - villor och större fastigheter

Vi utför uppdrag på såväl större fastigheters som mindre villors tak i Stockholm. Den vanligaste pannan vi använder oss av är Benders ytbehandlade betongpanna.

Förr var betongpannorna inte så bra; de smulades sönder sakta men säkert, vilket gjorde att betonggrus samlades i hängrännorna och skräp fastnade på den skrovliga betongpannan. Så är det inte längre.

När det gäller lertegel använder vi nästan alltid Vittinge 2-kupigt lertegel (2-kupigt ligger bättre och ger därmed en tätare konstruktion). Men det finns självfallet många andra bra märken som man kan använda sig av.

Kontakta oss för en kostnadsfri inspektion av ditt tak i Stockholm samt offert med skriftliga garantier. Förutom takrenoveringar och alla andra tjänster inom tak i Stockholm utför vi på WM tak & Fasad också fasadrenoveringar och andra uppdrag inom fasad i Stockholm.